Zweden wil Olympische Winterspelen 2022

0

Geplaatst door Lineke | Posted in Leven in Zweden | Geplaatst op 02-12-2013

266px-Olympic_flag.svgDe laatste keer dat de Olympische Winterspelen in een Scandinavisch land plaatsvonden, dateert alweer uit 1912. Als het aan Zweden ligt, komt daar verandering in. Het Olympisch Comitee maakte bekend dat het land de Spelen in 2022 in de hoofdstad Stockholm wil organiseren. De alpineonderdelen zouden gehouden worden in Are, het grootste skigebied in het noorden van het land.

Noorwegen heeft eerder al laten weten ook interesse te hebben in de organisatie van het Olympisch spektakel. Andere landen die zich aanbieden als gastheer zijn Kazachstan, China, Polen en Oekraïne. De definitieve beslissing wie de Spelen in 2022 mag organiseren, wordt pas 31 juli 2014 genomen.

stockholm-winter

Stockholm kan daarmee de eerste stad worden die na de organisatie van de Zomerspelen in 1912 ook de Winterspelen mag organiseren. Dat Zweden zowel mogelijkheden biedt voor de zomer en winter, blijkt wel uit het feit dat vakantiegangers het land in alle seizoenen weet te vinden. Naast wandelen door de prachtige natuur van Zweden in het voorjaar en de zomer, zijn er ook volop wintersport mogelijkheden in het land.

Reacties zijn gesloten.