Het land Zweden

landZweden ligt tussen Noorwegen en Finland in en is een van de mooie landen, en het grootste land, dat tot Scandinaviƫ behoort. Naast het vaste land zijn er nog twee eilanden in de Oostzee die tot Zweden behoren, Oland en Gotland. Zweden staat voor ons voornamelijk bekend om haar prachtige uitgestrekte natuur, maar ook om beroemde meubelwinkels en lekker eten. Er is echter nog veel meer te ontdekken aan dit land.

De hoofdstad van Zweden is Stockholm, een moderne stad middenin de scherenkust. De stad heeft meer dan 871.000 inwoners en is hiermee de grootste stad van Zweden. Het totaal aantal inwoners van Zweden bedraagt in 2012 maar liefst meer dan 9 miljoen. Het land is sinds 1995 lid van de Europese Unie, maar is niet aangesloten bij de euro. In het land wordt nog steeds betaald met de Zweedse kroon. Verder is het niet onbelangrijk dat Zweden tot een van de meest rijke en welvarende landen van de wereld is. Naast Zweden zijn ook Nederland, Canada en Duitsland landen met veel welvaart.

Een van de grote bezienswaardigheden is Zweden zijn de uitgestrekte naaldbossen. Voornamelijk in het noorden van Zweden is een groen wonder waar ook nog eens diverse wilde dieren als elanden en beren leven. Naast bossen is er veel water te vinden, zowel in de natuur als in steden. Neem bijvoorbeeld de hoofdstad Stockholm; deze stad ligt als het ware in diverse eilandjes in het water.